Kaj je to Študentski svet FMF?

Če se sprašujete, kaj je ŠS in kakšne so njegove naloge, ter na kakšen način se zavzemamo za študente, vas vabimo, da prebrskate našo spletno stran. Upamo in želimo, da bomo na ta način delo ŠS približali študentom, saj je ustanovljen predvsem in ravno zaradi njih.

Vsak študent se lahko na ŠS obrne s kakršno koli težavo ali vprašanjem študijske ali socialne narave. Obravnavali ga bomo resno in svetovali po najboljših močeh ter ga po potrebi usmerili na drug bolj primeren organ ali osebo. Naslov sveta je studentski.svet@fmf.uni-lj.si.

Prva vprašanja, ki se porajajo študentom ob omembi ŠS, so navadno naslednja: »Kaj pa je to? Kaj pa tam delajo? A ima sploh kakšen namen? ... « Začnimo lepo po vrsti.

Študentski svet je organ študentov v okviru fakultete. Je edini organ, ki uradno predstavlja študente znotraj fakultete in na višjem nivoju še znotraj Univerze. Kaj to pomeni? Pomeni, da je vloga ŠS v okviru fakultete velika. Smo vez med študenti in fakulteto, imamo veliko pravic in seveda posledično tudi nekaj dolžnosti:

Sedaj, ko vemo, zakaj ŠS obstaja in kaj dela, poglejmo še, kdo ga sestavlja. ŠS sestavljamo študentje, in sicer od 9 do 13 izvoljenih predstavnikov. Trenutne člane si lahko ogledate tukaj.

Študentski svet se mesečno dobiva na rednih sejah, kjer obravnava zgoraj našteto tematiko in trenutne pereče probleme. Poleg tega poznamo še dopisne in izredne seje, prve so aktualne večinoma v času počitnic, druge pa, če bi tako želel dekan ali pa študenti FMF.

Vedno smo na voljo za vprašanja in pobude na naslovu studentski.svet@fmf.uni-lj.si , podforumu študentskih strani ali v sobi 2.06 na Oddelku za matematiko, vsa pomembna obvestila in informacije pa bomo poskušali objaviti tu na strani in na oglasnih deskah po fakulteti.

Pa še za konec – sodelovanje v ŠS je častno (beri ni plačano).